ニュージーランド短期留学「学校紹介とダンス」

2018年2月28日

今日は英語授業のほかに、現地の生徒へ学校紹介のプレゼンテーションを、そして現地の生徒と一緒にダンスのワークショップをしました。

学校紹介のプレゼンテーションのあとには日本のことについていろいろ語り合いました。

ダンスのワークショップではお互いに用意したダンスを教え合って、大変盛り上がりました。

20180228 学校紹介1 20180228 学校紹介2 20180228 ダンス20180228 ダンス2

生徒Aさんからのコメント:

今日の午前中に私たちのバディのクラスに私たちが練習したダンスを教えました。皆センスが良く、すぐに覚えてくれました。午後ではダンスのクラスにお邪魔し、ダンスを教えた後あちらの伝統のダンスを教えてくれました。カッコ良く皆の動きがあっていました。リズムが早く難しかったのですが、一つ一つの動きを優しく教えてくれて最後に皆で合わせることも出来ました。
Today, in the morning, we taught our buddy class a Japanese dance. Everyone was very good at dancing and remembered it very easily. In the afternoon we went to dance class. First we taught them the dance that we had prepared. Then the students in the dance class taught us a traditional dance. The dance was very cool. The rhythm was very fast and difficult, but they were very kind and taught us each step. Finally, we were able to dance all together and it was very fun.